fallback

Известни облекчения на мерките бяха обявени тази сутрин от НОЩ. Адекватно ли е при този ръст на заразени?

Не е заровено кучето в ресторантите, клъстерите или така наречените гнезда са основно в училищата. Това каза за "Денят ON AIR" председателят на Националнoто сдружение на софийските общопрактикуващи лекари д-р Георги Миндов.

Oще по темата
По думите му най-младите боледуват предимно леко, но заразяват своите възрастни родители, баби и дядовци.

"При хора над 70 г. не съм виждал да протича заболяването леко. В Англия например ти се обаждат и ти казват да отидеш за ваксинация, а там се ваксинират само с AstraZeneca. И 20 вида ваксини да имаме, ще има недоволни и намиращи причини да не се ваксинират. Поставих 110 ваксини AstraZeneca и няма проблеми, няма повече желаещи за AstraZeneca, важно е хората да се ваксинират", подчерта той за Bulgaria ON AIR.

Според него при сложени вчера ваксини на пациенти - никой не е дошъл и не се е обадил по телефона за странични ефекти или с оплаквания.

От думите му стана ясно, че хората искат да се ваксинират и това е изключително важно.

"Максимум 20-25% можем да обхване ваксинирането, а останалите го преболедуваха. Пост Ковид синдром има, който тепърва ще се квалифицира, тепърва и ще говорим за клинична пътека за лечение и рехабилитация", обясни лекарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 3 години

Ами то аз и срещу грип не съм искал да се ваксинирам, макар че отдавна има 50 ваксини против грип!!!Защи не ревахте тогава, че не съм искал да се ваксинирам и против грип, ами сега ревете???

54

един

преди 3 години

До Анонименот Ковид до този момент са починали около 3 милиона по света и над 16 000 в България. Ваксинирани са в Бг малко над 500 000 - дали има починали 10 човека в резултат на ваксинирането в Бг? И не ми излизай с обяснението за станичните ефекти на ваксините след 5 години - дай да видим след 1 година преболедувалите след Ковид как щв са и какви дълготрайни последствия ще имат

53

Анонимен

преди 3 години

след края на тая тъй наречена пандемия, ако обичат здравните вноски да са вече доброволни, кой не иска да плаща като мене, ще плащам само когато му дойде времето на каквато цена каже избрания от мен доктор

fallback