Снимка: Правителствена пресслужба

Силата ни е в това, че когато има проблем, ние го решаваме. Подпомогнали сме възстановяването и изграждането на много храмове в цялата страна и ще продължим да го правим.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в Рилския манастир.

Още по темата
Министерският отпусна на вчерашното си заседание на Светата обител 240 000 лева след отправена към правителството молба от игумена на манастира Адрианополски епископ Евлогий да бъде подпомогната издръжката на манастирския комплекс за първото тримесечие на настоящата година.

Борисов изтъкна, че хилядите поклоници отново ще могат да посещават Рилския манастир, след като бе възстановено движението по пътя за Светата обител след укрепване на срутището.

От двете страни на скалния масив са монтирани диагонални въжета с дебелина 12 мм върху стоманената мрежа по откоса, която е закрепена към ската със стоманени анкери и монтажни скоби.

Премиерът акцентира, че с усилени темпове в последните години бяха реновирани много църкви, манастири, джамии. В рамките на мандата правителството отпусна на Рилския манастир 3 052 000 лева.

Адрианополският епископ Евлогий благодари на министър-председателя и правителството за финансовата подкрепа и припомни, че преди 1989 г. с десетилетия държавата е била в дълг към църквата.

"Сега всичко, което правите за обновлението на храмовете, е добре за целия народ и то ще остане", категоричен бе епископ Евлогий.

Коментари Напиши коментар

173

Анонимен

преди 2 месеца

Червените Мутри нямат Насищане от Бой и е

172

Анонимен

преди 2 месеца

искам Нинова да ме

171

Анонимен

преди 2 месеца

БОЙКО БОРИСОВ НАЙ ДОБРИЯ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЧакам следващия да е подобъриначе Бареков знае