Снимка: Правителствена пресслужба
fallback

Обещах на българите да имат най-добрите ваксини - безплатни и доброволни, изпълнил съм си ангажимента.

Пускайте зелени коридотир, пускайте максимално и за личните лекари, защото това е единственият шанс да се измъкнем от пандемията. Това каза премиерът Бойко Борисов при доставката на над 60 хил. дози ваксини на "Пфайзер" днес.

Борисов нареди да се ваксинира бързо.

Той благодари и за голямата подкрепа на европейските държави да дойдат ваксини у нас и лично на шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Доставката е първата от 2.7 млн. дози, които очакваме до края на юни.

Общо 700 хил. дози на основата на информационна РНК ще дойдат до края на април. Спокойни сме, че всички ще могат да си поставят ваксина, за която има толкова голям наплив в страната, заяви здравният министър Костадин Ангелов.

503 хил. души са ваксинирани до момента у нас, нямаме притеснения за темпа на ваксинация, каза Ангелов. Според него няма недостиг на нещо в системата, като за месеци напред са осигурени защитни средства, дезинфектанти, консумативи, ремдесивир.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

236

Смешник

преди 3 години

Що за човек трябва да е Борисов, за да каже такова нещо. Представителя на Европейската агенция по лекарствата (EMA) Марко Кавалиери заяви, че има връзка между ваксината на AstraZeneca и тромбозата, а Борисов ни е дал само такава. Това е единствената в света вредна ваксина, единствено разпространяваща се в България по ваксинационните кабинети. Много са ти тези 26%, лъжец интригант.

235

ХиХи

преди 3 години

Благодарим ти Боже.

234

Анонимен

преди 3 години

Всъщност не си го изпълнил. Според редица западни медицински издания и анализи, една от най-добрите ваксини в момента е руската, а ти тъпо и упорито отказваш да започнеш преговори за доставката и...

fallback