Снимка: БГНЕС
fallback
Здравните власти вчера обявиха, че заведенията за хранене от 1 април могат да отворят откритите си части за клиенти. С работно време от 6 сутринта до 23 часа.
 
Оказва се обаче, че едва 14% от бранша са съгласни да отворят при тези условия. Какви са опасенията им?
 
"Статистиката може да не е точно такава. Направихме анкета за нагласите на колегите. Само 14% казаха, че искат да се отворят първо градините. Колко ще са реално, ще видим утре", обясни пред Нова тв председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов.
Oще по темата
 
Той описа тези мерки като "бавна смърт" за бранша.
 
"При тези температури за април много малка част от колегите ще могат да работят нормално. Много голяма част няма да отворят, защото няма да могат да получат компенсации. Няма разписана програма за месец април", обясни още Коларов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 3 години

Предпочитаме бавна смърт на бизнеса с ресторанти, отколкото бърза смърт на хората!Въпрос на приоритети!

45

Инспектор

преди 3 години

До Колов. Браво,Колов!Подкрепям,абсулютна истина.

44

Колов.

преди 3 години

От ресторанти полза няма,освен за собствениците им.Трябва да се върнем към домашно приготвената храна и семейните приятелства.Другото е снобизъм и пари на вятъра.

fallback