Снимка: Facebook
fallback

Почина 36-годишната родилка в бургаската болница, която седмица бе в критично състояние.

Това е известната художничка Лора Янева. Тя е издъхнала снощи. За състоянието й преди дни съобщи здравният министър Костадин Ангелов, който бе в Бургас.

В понеделник се е наложило Лора да роди по спешност в медикаментозна кома след усложнение на COVID-19.

Oще по темата

В седмия месец чрез секцио на бял свят се появява детето й. То е в стабилно състояние и към момента е в Отделението по неонатология. След раждането Лора Янева остана в много тежко състояние в реанимацията, припомня БНТ.

По нареждане на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов Изпълнителна агенция „Медицински надзор” започва проверка по случая на починалата 36-годишна родилка в Бургас, съобщиха от здравното министерство.

"Момичето с широката усмивка, вдъхновяващ ентусиазъм и голямо сърце - слънчевата Лора Янева отлетя към слънцето. Тя остави прекрасни каузи и картини след себе си. Тъгувам заедно с всички, които я обичаха. Светъл път, мило момиче! Ще ни липсваш много! Съболезнования и сили на семейството", написа кметът Димитър Николов.

Представителите на бургаското изкуство тъгуват за талантливата художничка и се надяват хората дълго да помнят делата й. Тя им множество самостоятелни изложби. Преобразява лодките до Часовника в центъра на Бургас в пъстри произведения на изкуството.

Във втората вълна на заразата се включва и като доброволец към Община Бургас.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 3 години

Голяма трагедия за цялото семейство.Жалко,че не е пожелала да постъпи навреме в болница.Никой не е застрахован в днешно време.Да почива в мир!

53

Анонимен

преди 3 години

Мангър-офф к,во казва с,я?,,Суха съчка,,

52

До 44

преди 3 години

Лечение няма. Това е истината.Единствено успешно е предпазването - маски,дистанция,дисциплина,ваксини.

fallback