Снимка: БГНЕС

Специализирано звено, което ще решава проблеми на родилки с Covid-19, ще бъде създадено към министъра  на здравеопазването.В момента родилка от Бургас е в тежко състояние, консултирана е с национални специалисти, обясни здравният министър Костадин Ангелов в Бургас. Тя се е лекувала десет дни вкъщи, предаде БНР.

"Децата, които са родени със спешното цезарово сечение от нея, са добре, други две деца също са добре, други две родилки, които са в по-леко състояние, но отново са положителни. Наблюдаваме нещо, което го нямаше по време на втората вълна, а именно подмладяване на пациентите, които постъпват с Covid-19.

Всичко онова, от което има нужда Бургас, е направено. Ще бъдат изпратени допълнителни количества ремдесивир, ще бъдат пренасочени допълнителни количества ваксини. Към момента нямаме притеснение за нуждите на област Бургас“, каза Ангелов.

Ако има нужда, ще бъдат командировани в морския град служители на други здравни инспекции .Към момента Спешната помощ работи добре, няма забавяне на адреси, подчерта Ангелов.

До края на деня ще бъдат пуснати указания за работата на големите магазини, които изнесоха щандове пред търговските си обекти и продават. Те ще бъдат обсъдени с министъра на икономиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase