Снимка: Димитър Кьосемарлиев

През последните дни бавно и плавно се увеличават хоспитализираните. Правим всичко възможно да увеличим своя капацитет, сега сме много по-подготвени и грижите са по-адекватни, каза директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов пред Нова тв.

По думите му младите заразяват повече сега, проблем е, че в началото те мислят, че ще им премине и се стига да по-тежки случаи.

Още по темата

Професорът информира, че "Пирогов" има готовност да открие още едно отделение за COVID от понеделник, като системата е готова за още повече пациенти, като до пика според него може да се очаква нарастване на заразените с още около 1000 души.

"Четвърта вълна може и да няма, но ако има, ще е през есента", заключи проф. Асен Балтов.

Той коментира и случая с починалия 23-годишен гръцки студент. Младежът е постъпил в "Пирогов" с травма, след това са се получили усложнения, смъртта му е причинена от тежък хематом в мозъка, получен от удар след нещастен инцидент, а по случая е назначена проверка.

Професор Балтов каза за процеса на ваксиниция, че ако си ваксиниран, вероятността да се разболееш тежко е минимална.

"Нямаме болни в "Пирогов", които да са били ваксинирани, но ваксината не гарантира на 100%, че никога няма да се разболеете отново", допълни той.

Той бе категоричен, че има запазени втори дози за всички, които са с поставена първа доза, а до края на месеца ще бъдат ваксинирани всички членове на избирателни комисии, като мобилни секции ще има и в "Пирогов".

За медика смъртността от COVID у нас не е по-различна от тази по целия свят.

Коментари Напиши коментар

68

Qanon

преди 1 година

Значи е планирано за есента... Ясно!

67

Анонимен

преди 1 година

господарите му още не са решили, дали ще има 4-та вълна и решението не е спуснато до Балтов

66

Анонимен

преди 1 година

Защо всички неприятни са в ГЕРБ ?