Снимка: БГНЕС
fallback

Проф. Андрей Чорбанов е диагностициран на 19 март с COVID-19 при извършен в УМБАЛ "Свети Иван Рилски" бърз антигенен тест с положителен резултат.

Oще по темата
След това той е насочен за диагностично уточняване и оценка на нуждата от хоспитализация към УМБАЛ "Света Анна", съобщиха от здравното заведение.

Извършен е повторен бърз антигенен тест и PCR тест, които са положителни. Всички изследвания са отразени в Националната система за регистрация на COVID-19.

След извършени образни и диагностични изследвания и консултации с различни специалисти, състоянието му е оценено като средно тежко и е препоръчано болнично лечение.

Проф. Чорбанов е настанен за болнично лечение, като му се провежда стандартна терапия, без ползване на ВИП услуги, уточнявал от УМБАЛ "Света Анна". Той е в стабилизирано състояние с тенденции за подобряване.

Информацията се предоставя от болницата след проведен разговор и получено съгласие от проф. Андрей Чорбанов, пише още в съобщението до медиите.

Състоянието на професора породи много слухове и спекулации в последните дни, тъй като в публичното пространство той е заявявал, че няма да се ваксинира, защото е преболедувал вируса и смята, че естественият имунитет е по-добър от този от ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

Анонимен

преди 3 години

Този се дискредитира напълно.

92

Този

преди 3 години

Този професор и професор Ангелов.са срам за истинските професори.Тяхното ниво а познание е далеч от необходимото.Те са на ниво студенти.Моите заключения са на база тяхни зказвания свързани с медицината в единия случай и вирусология в другия. Нивото е много ниско и много пъти лъжат много.Което може да не е лъжа,а абсолютна некомпетентност.В БАН не знам какви хора работят,някой ми каза,че там се назначават хора само политически.Пожелавам му да оздравее бързо,въпреки всичко.

91

Проф

преди 3 години

И аз пожелавам на проф.Чобанпва да оздравее бързо,но след това да не се показва по телевизията,че е некомпетентен или е лъжец.Доста е далече от науката. Ако е съгласен да си върне титлите обратно. Аз от началото следя неговите изказвания и те са абсолютно смешни и некомпетентни.Само не медицинско лице може да му се върже.Не знам какви хора работят в БАНно проф.Чобанов е далече от науката,бърка основни неща или просто лъже срещу изгода.

fallback