Снимка: архив, БГНЕС
fallback

„Антителата не пазят на 100 % преболедувал човек от повторно заразяване". Това заяви инфекционистът д-р Трифон Вълков пред Нова тв.

Според него колкото повече ваксини получат одобрение, толкова по-добре. „Все пак те не са направени вчера и се прилагат в много държави”, поясни д-р Вълков.

Oще по темата

Той коментира и опасността от новите варианти на COVID-19.

„В България рядко се прави така нареченото генетично секвениране.Тоест, по-рядко се изследва с какъв вариант на вируса е заразен даден човек. Мутирането е нещо нормално за вирусите.  Това обаче ще утежни ситуацията с пандемията. По-заразните щамове не са по-смъртоносни. Надяваме се да остане така", каза още инфекционистът.

Той коментира и каква е вероятността от образуване на тромбози след ваксиниране.

„В Германия до момента са ваксинирани 1, 6 млн. души с „АстраЗенека“. Едва 13 са получили подобен нежелан ефект. От тях 4 са завършили фатално", поясни д-р Вълков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 3 години

заради такива инфекционисти има пандемия.

37

Анонимен

преди 3 години

Пазете здравето си и се лекувайте ако трябва, но не ходете при проф. Николай Габровски от Пирогов или доц. Зафер Оркун Токташ от Медикал Караджъ.И двамата са изключително арогантни, нахакани, некадърни и интересуващи се само от парите ви. Ще ви осакатят с измислени си операции. Пазете се.

36

Анонимен

преди 3 години

Докторите и професорите в България са най добри ,уж никой не знае нищо за вируса ,а лекуват го ,и ваксини има ,защо трябва да затварят държавата ?

fallback