Снимка: Pixabay
fallback
При 2 седмици нов локдаун ситуацията ще се успокои, а случаите на заразени от коронавирус ще паднат. Това заяви в ефира на bTV проф. Огнян Кунчев от БАН.
 
"Трябва да се гледа най-вече броят на хората в интензивните отделения. Ноември имаше 400 случая при големия локдаун", каза още той.
 
По последни данни 609 души са настанени в интензивно отделение. "Не бих казал, че сме в плато. Числото продължава да се качва", заяви още проф. Кунчев.
 
Той е на мнение, че затварянето на училищата, ресторантите и заведенията ще даде положителен ефект.
 
"Вирусът не увеличава скоростта си, той я поддържа постоянно", подчерта математикът.
Oще по темата
 
"Виждате, без никаква ваксинация какво става. Ако продължат нещата с разхлабване и затягаме, до юни месец следващата година ще се преустанови пандемията", смята той.
 
Проф. Кунчев не каза дали изборите ще са повод за разрастване на случаите. Смята, че при носене на маска и спазване на дистанция не би трябвало да има проблем.
 
"Основното свойство на този вирус е дългият инкубационен период – от 3-4 дни до 15 дни. Как да го хванем? Заболяването може да трае 20-30 дни", подчерта още математикът.
 
Той посочи още, че е броят на заразените у нас. Реално те са много повече, отколкото официалните данни показват.
 
"Тъмните числа показват около 270 000 регистрирани официално, а реално са няколко пъти повече. Да ги умножим по 4, над 1 милион ще станат (1 080 000). Ако се умножи по 6 става милион и 600 (1 620 000)", изчисли математикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

Анонимен

преди 3 години

Веднага след изборите вирусът ще изчезне.Сетете се защо!

104

Bchchcucjf

преди 3 години

Математиците станаха епидемиолози!

103

Анонимен

преди 3 години

Поредният "математик".Не е математик този, който препоръчва нещо, което няма общовалидно съдържание и значение. Какво значи "локдаун"? Няма точна формула, следователно един истински математик не може фда го препоръча като решение за нищо.Смешни сте с жалката си ежедневна пропаганда. Все по-малко и по-малко хора ви се връзват!

fallback