Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов отново изтъкна пред председателя на Европейския съвет Шарл Мишел предложението за компенсационен механизъм за разпределение на ваксините срещу COVID-19 в ЕС на база човек от населението.

Предложението е на шестте страни България, Австрия, Латвия, Словения, Чехия и Хърватия.

Още по темата
Председателят на Европейския съвет разговаря с държавните и правителствени ръководители на страните-членки в рамките на подготовката на заседанието на лидерите на 25 и 26 март 2021 г. Целта е предварителен обмен на мнения по темите от актуалния дневен ред.

В рамките на видеоконферентния разговор са били обсъдени темите, които ще бъдат във фокуса на разговорите на евролидерите в Брюксел идната седмица - ответните действия срещу пандемията от COVID-19, единния пазар, промишлената политика, цифровата трансформация и икономиката, положението в Източното Средиземноморие и отношенията с Русия.

Министър-председателят акцентира върху необходимостта от европейска солидарност и обединение, за да се гарантира едновременно изпълнение на фазите на ваксинационните планове в държавите-членки, съобщиха от правителствената пресслужба.

"В противен случай биха възникнали огромни различия между отделните държави в процеса на имунизация на населението", посочи Бойко Борисов пред Шарл Мишел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase