Снимка: БГНЕС
fallback
"Натискът към цялата здравна система е огромен. Има много хоспитализирани хора. За съжаление, вирусът се подновява. Това трябва да е сигнал към всички нас да погледнем сериозно към мерките, които са и предстоят да бъдат въведени". Това заяви на брифинг говорителят на Спешна помощ - София Катя Сунгарска.
 
В периода от 8 до 15 март спешните повиквания, свързани с COVID-19, са 1482. "Това е безкрайно много на фона на тези сигнали, които по принцип обслужваме. Повикванията за деца в този период са 129", каза още тя.
 
"Здравната система, въпреки че досега устоя, е на ръба на възможностите си и трябва някак да бъде пощадена. Хората са безкрайно изморени. Всички работим буквално на ръба", посочи още тя.
Oще по темата
 
И допълни: "Моля ви, пощадете всички, които работят в здравната система. Не можем да се справим с такъв тежък наплив. Моля ви, спазвайте мерките, пренаредете си приоритетите за известно време - кое ви е важно и кое не. Кому е нужно да се бутаме всички в моловете?".
 
"Молим пациентите, от които може би една част от тях не са пациенти, а са притеснени, да търсят личните си лекари, а не нас, защото хората, които имат нужда от Спешна помощ понякога не могат да се свържат с нас", призова още Сунгарска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Щирлиц

преди 3 години

Здравната система е под огрооомен натиск,не успява да зомбира гласоподавателите.

89

Анонимен

преди 3 години

Да се види статистиката колко човека се ваксинираха, и следствие на това ли е повишената заболеваемост в момента? Защото чувам около мен масово се оплакват, че са развили симптоми на ковид след поставена ваксина. Хора, какво се случва??? Ситуацията излиза от контрол и не се повлиява от никакви мерки. Всякакви локдауни са излишни. Просто хората трябва да се пазят.

88

Анонимен

преди 3 години

Добре е, само пкпта ли останаха? Цяла година имахте да се готвите, цар тиква уж милиарди дава, лапахте от касата пари без да има пациенти, защото ги оставихте да си умират от болестите у дома. И пак нищожествата изнемогвали, ми махайте се и вие и шефовете ви, и без това хората си измират, защо да ви хрантутим и вас некадърните кърлежи? ПШреид година тоя номер минаваше, сега ако пак мине значи стадото си заслужава касапите

fallback