Снимка: БГНЕС

Общ преглед

Вече е време за национални мерки срещу разпространението на коронавируса у нас, заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по време на брифинг пред журналисти.

Решението за затягане на мерките срещу коронавируса ще бъде обявено на брифинга в четвъртък от здравният министър Костадин Ангелов.

Още по темата
Решенията ще влязат в сила в събота в София, за страната - в понеделник, обяви Кунчев.

Както е известно по-рано през деня стана ясно, че в зависимост от създалата се ситуация и тенденция, която се запазва, вероятно ще се затворят молове, ресторанти, училища, детски градини, фитнеси, а всички културни мероприятия ще бъдат забранени.

Сроковете на рестрикциите ще са минимум 14 дни. КПП-та обаче категорично няма да има.

"Целта е да се ограничат различни прояви от обществения живот от всякакъв характер на открито и закрито, за да се овладее пика на епидемията, който се очаква в близките две - три седмици", уточни доц. Кунчев.

Той бе категоричен, че не се обсъжда по никакъв начин ограничаване на движението извън населените места. Цели се да се избегне струпването на хора на едно място.

В търговските вериги също ще се предприемат мерки.

На територията на София не се предвиждат маски на открито, но данните се следят денонощно и се реагира според ситуацията, допълни директорът на столичното РЗИ Данчо Пенчев.

Официалните данни сочат, че областта с най-много болни към днешна дата е Бургас. Днес местният щаб отмени всички масови събития, а в петък ще стане ясно ще затворят ли моловете и фитнесите.

По време на брифинга доцент Кунчев обяви, че в момента се изследват три-четири случая с тежки реакции след ваксина. По думите му обаче е твърде рано да се каже има ли връзка имунизацията със съответните случаи.

Коментари Напиши коментар

483

Анонимен

преди 9 месеца

Първо затворете куриерските фирми,големите вериги магазини и производствени цехове...пък тогава училищата и градините!Абсурдно е!

482

Един

преди 9 месеца

Да те затворят в Орландовци!!!

481

ТСВ

преди 9 месеца

Води се трета световна война............ако не сте разбрали!Елитът , който управлява света разбра, че няма шанс да оцелее в една ядрена война, затова избраха друг сценарий...............биологична война, с вируси!!!Кога ще го разберете?? Или схващате бавно, като албански реотани??