Снимка: БГНЕС
fallback
"Нивата на новозаразили се с коронавирус у нас нарастват плавно и все пак вероятността капацитетът на болниците да бъде запълнен буди притеснение". Това каза в ефира на bTV проф. д-р Ива Христова от Националния център за заразни и паразитни болести. 
 
"Има ръст, както в процента на положителни проби, така и в общия брой на доказаните случаи. Надявам се да задържим едно ниво от около 3000, което ще бъде все пак добре. Мерките, които се обсъждат, са в случаи на повишаване и на това, че има голяма разлика между отделните области. Може би по областите ще е разумно да се затегнат мерките там, където не се справят добре", обясни още тя.
Oще по темата
 
Според нея британският вариант се разпространява по-лесно, но няма данни да протича по-тежко или да води до повече смътни случаи.
 
За момента не са получени данни за регистрирани други мутации на вируса у нас, въпреки че в Европа вече има положителни проби за нигерийския вариант, който засяга по-млади хора. 
 
Проф. Христова изтъкна, че човек, преболедувал COVID-19, може отново да се зарази, като не е задължително да е с друга разновидност на вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 3 години

Професорке, вие, професорите сте може би всеки 5-и - 6-и човек от ръководителите на поликлиники и почти всеки управител на софийски МБАЛ, но все пак мисля, че се справяте успешно с елементарна математика. Увеличаването на броя на новозаразените дневно от 1500-2000 на 3000 (2995) души вие за плавно нарастване ли го смятате? Та това е 1,5-2 пъти, т.е. 150-200%! С уважение към вашите математични способности: инж.Димитров.

13

Анонимен

преди 3 години

До Менвие нещо май много тарикатски сте отпочнали да се множите или ще рекнеш "акселерация"... :)Сега, сериозно. Оправяйте се по-бързо и скоро всичките да сте си вкъщи!

12

Анонимен

преди 3 години

При мен в работата само за първата седмица на март се заразиха толкова хора, колкото за три седмици през ноември, когато беше пикът на заразяване.

fallback