Снимка: БГНЕС

Отминаващата си зима е втората най-топла, откакто се водят наблюденията въобще, съобщи синоптикът Георги Рачев пред bTV.

Той уточни, че първенството за най-топла зима е за тази от 2006 – 2007 г. "Живеем в един доста по-топъл свят", коментира Рачев.

Що се отнася конкретно до София, специалистът посочи, че столицата тази година е преживяла най-топлата зима откакто се водят наблюденията въобще.

Относно дългосрочната прогноза за март, Георги Рачев посочи, че е нормално през март да вали сняг. „Миналата година на 24 и 25 март снежната покривка в София е била 22 см и се е задържала пет дни“, припомни синоптикът.

Той обяви, че в следващите 2 дни - сряда и четвъртък, ще вали сняг и дъжд в страната ни до обяд, след което ще спира. В петък денят ще започне със студ, след което започва затопляне.

"В Северозападна България ще вали мокър сняг, а в Югоизточна – предимно дъжд. Утре над цялата страна ще бъде облачно и дъждовно", коментира Рачев.

Коментари Напиши коментар

21

чудесии

преди 4 месеца

Вярно ,топла си беше зимата Незнайно защо обаче сметките за парно все така високи , като миналогодишните

20

CV

преди 4 месеца

В Русия пък бе една от най-студените зими в последните 10-15 години и по продължителност и студ,а също и сняг е имало предостатачно тази годии...тази година по сняг в 140 годишно изследване на климата е втора по сняг...преди 50 години е било с 1 мм повече ...така че не знам дали живеем в топли времена... B Русия в Волоколамск сутринта бе -20 градуса...очаква се в следващите два-три и до 25-28 минус да стигне юююкогато там е студено,то и у нас застудява...Така че,живеем и ние не знаем..

19

Анонимен

преди 4 месеца

Не е вярно. Щом плащам 20-30% по високи сметки на топлофикацията , това означава, че и зимата е била 2--30% по-студенал