Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

21 060 дози от ваксината срещу COVID-19 на производителя Pfizer/BioNTech пристигат утре в България, съобщиха от здравното министерство.

Oще по темата
По-рано днес директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов обяви пред bTV, че има потвърждение на цялото количество на доставките за две от компаниите - от първата РНК ваксина, която получи одобрение – тази на Pfizer, очакваме 105 000 дози. Те са разделени в 5 доставки по 21 000 дози и ще идват всеки понеделник.

През март от втората РНК ваксина на Moderna очакваме 85 000 дози.

За Оксфордската ваксина очакваме две доставки следващата седмица. Първата ще бъде от 76 800 дози на 9 март, а на 12 март - още 28 800 дози.

Ще има допълнителни доставки в рамките на месеца, но още нямаме потвърждение за дози и дата, допълни Кирилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

анонимен

преди 3 години

Ндаа! При 7 млн население 21 000 дози на Пфайзер за БГ, а за Румъния при 19,5 млн - 200 000! Не знам как ги смятат, но румънците са пак с едни гърди напред! Не, че съм от приоритетните за ваксиниране, нито съм се забутал по зелените коридори ноооо!?

37

Т.Шак

преди 3 години

Много бе!Колкото да не е без хич.

36

доктор

преди 3 години

Най-добрите ваксини са руската и китайската..................но това няма да го кажат казионните медии като БНТ, БТВ и Нова Телевизия , които се финансират от западните супербогати хора като Сорос...........те ще си рекламират отровната Астра Зенека на западащия университет в Оксфорд, която причинява рак на матката(при жените)..........и други опасни последици!!!!

fallback