Кадър: Нова тв
fallback

“Забавянето на ваксините не е нещо неочаквано. Още в самото начало компаниите предупредиха, че доставките няма как да бъдат толкова ритмични и редовни, колкото на нас ни се иска", заяви вирусологът проф. Радостина Александрова пред Нова тв.

Oще по темата

Тя поясни, че вече има над 15 000 мутации на вируса. "Това не бива да ни изненадва. Най-естественото за вируса е да се изменя. Голяма част от мутациите са неутрални", обясни професорът.

По думите й до момента знаем, че ваксините са ефективни срещу новите варианти на коронавируса.

На въпрос какво означава една ваксина да бъде 95 % ефективна, тя заяви следното:  “Това не означава, че от 100 души 95 няма да се разболеят, а 5 ще се разболеят. Това означава, че всеки един от ваксинираните има шанс 95 % да се предпази”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 3 години

Ваксинирала ли се е тази другарка, че е в рисковата група?

21

:-)

преди 3 години

Следвайки логиката на глупостите, които всички говорят илиса следното:Петима на 100 се разболяват след ваксинация...Според статистиката в българия са се разболели 4% от населението или 4 на всеки 100. Така казано имаме по добра успеваемост от Оксфорд и Пфайзер :-)Заливате ни с предположения, гадателства и прогнози на всеки 30 секунди - спрете се.Същата дама ден след откриването на английската мутация каза, че тя е позната в България от Април.

20

Знаем си

преди 3 години

В България няма нищо неочаквано ;-)

fallback