Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"Ситуацията за нас не е никак не е лесна и не ни улесняват, защото не ни казват трябва ли да се ваксинираме или не." Това коментира пред БНТ Веска Събева от Асоциацията на родителите на деца с епилепсия.

Oще по темата

„Вчера излезе общо становище на Световната лига за болни от епилепсия, в която се препоръчва ваксинирането, но в България няма такъв протокол. Вчера успях да се свържа с трима водещи лекари у нас, които препоръчват ваксиниране, но с условие да не се прави това при хора с тежки гърчове. Общо становище обаче няма“, допълни тя.

Събева подчерта, че въпреки всички мерки, доста от членове на асоциацията са преболедували COVID-19 и сега има последствия от това, сред тях са зачестяване на много тежки гърчове.

„Дори тези, които не са имали до момента, започнаха да ги получават“, допълни още Събева.

Според нея, е било нужно да има протокол кои от групите при хора с увреждания е трябвало да получат съответната ваксина.

„Трябва да има много широка кампания“, категорична е Събева.

„ На този етап здравните власти не са ни търсили за мнение или съвети“, каза още тя.

Събева съобщи, че още днес ще внесе писмо с искане за среща със здравния министър, за да се изяснят всички въпроси за хората с увреждания и препоръките към тях относно ваксинацията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

иван димитров

преди 3 години

Ваксинационен паспорт - Това е изключително дискриминационно и непрофесионално искане - няма никакви доказателства, че ваксинирани и преболедували немогат да се заразят повторно от новите щамове и да пренасят отново заразата!!!

8

нищо лично

преди 3 години

Уврежданията са толкова разнообразни - един е без крайник, друг е без слях или зрение, трети е с детски паралич и пр. Подходът е индивидуален, а не генерализиран. Бюрократичното отношение може да нанесе колосални вреди.

7

.!.

преди 3 години

Значи нека ви го кажа та за да го разберат всички! Сега е 4-тия етап на ТЕСТВАНЕ на ВАКСИНИТЕ! Тестовете които са направили фармацефтичните компании са на най-много 20000-30000 човека! И естествено ваксините не са тествани на сърдечно болни диабетици епилиптици и въобще хора с някакви заболявания! Идеята е да се пусант колкото се може по-бърззо на пазара и затова се тестват на напълно здрави хора!

fallback