Снимка: БГНЕС

Сто и шест милиона лева допълнително ще бъдат дадени на българските пенсионери през април, съобщи в Билинския манастир министърът на финансите Кирил Ананиев.

По думите му това е добавката от 50 лв., която правителството е поело като ангажимент да се изплаща до приключване на извънредната епидемична обстановка. На този етап тя е до 30 април и 50-те лева са гарантирани, заяви Ананиев, цитиран от БТА.

По думите му, ние се намираме в изключителна ситуация от гледна точка на пандемията и ако тя продължи, правителството е в правомощията си да удължи това изплащане.

В този момент възрастните хора имат нужда от допълнителна помощ, свързана и с лекарства, и с по-големи трудности в изхранването, посочи министърът. По думите му тези хора са изнесли голяма част от изграждането на държавата и заслужават подобен добър жест.

В никакъв случай той не е предизборен, средствата са предназначени за потребности, които хората имат, увери Ананиев.

Финансовият министър присъства на тържествен водосвет в изцяло реновираната църква в Билинския манастир "Св. Архангел Михаил" в община Брезник. Манастирът е една от най-старите обители в Западна България. Според исторически и археологически изследвания датира от 10 -11 век. Ремонтиран е със средства по Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020. Проектът е на стойност 560 000 лв.
 

Коментари Напиши коментар

20

...

преди 8 месеца

супер , работещите да го ... ;)

19

Предложение

преди 8 месеца

Във всяка избирателна секция по една касиерка,на всеки който гласува по 100 лв.от субсидиите на партиите,хем няма да има купуване на гласове и избирателната активност скача на 90 %

18

хм

преди 8 месеца

До Анонимен :"...правителството е в правомощията си да удължи това изплащане." Ананиев само че това правителство след април няма да го има."ми, нека следвашото правителство да отмени тези 50 лв или да дае повече!