Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Бъдете спокойни, заведенията отварят от 1 март по настоящата ми заповед.

Това каза здравният министър Костадин Ангелов пред журналисти, след като провери как работят мобилните екипи за ваксиниране в хасковското село Малево.

Oще по темата
На въпрос за ръста на дневната заболеваемост, министърът обясни, че здравните власти се ръководят от двуседмичните данни. Те ще бъдат анализирани и обявени на редовния брифинг в четвъртък.

За момента промяна в намеренията за отваряне на ресторантите няма.

Доволен съм, че ваксинацията върви с темпове, които ни харесват, въпреки някои организационни проблеми.

Цяла вечер сме пренасочвали дози към София, обясни още министърът. По думите му всички заместник-министри са в страната, за да организират процеса.

Успяхме да убедим хората, че гласът на науката е по-силен от гласа на псевдоавторитети, които разпространяват лъжи, каза Ангелов.

По думите му няма хаос, а има наплив от желаещи за ваксиниране, на който трябва да се отговори.

Ангелов посочи, че ако темпът на желаещи се запази, България ще се справи с постигането на колективен имунитет до края на лятото.

Министърът обясни, че дори се опитваме да изтеглим доставката на ваксини от "АстраЗенека" дни по-рано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

173

Бум на заразите

преди 3 години

С тази масова ваксинация хората се заразяват с вируса, който почва да действа още преди боцнатата ваксина да се активира и да не говорим дочакване за втора доза. Всичкото това дето се е луднало да се ваксинира вече е заразено и болно. Ще скочат пак бройките и ПАК ЩЕ ОБВИНЯТ заведенията и клубовете където ходят млади и здрави хора, за разлика от опашките стари и болни пенсионери искащи ваксини, за да умрат щастливи с мисълта че са получили безплатна ваксина от ББ.

172

Анонимен

преди 3 години

До 170"До 163" - ей трудномислещ ко'ч, ти знаеш ли, че на Запад здравеопазването е безплатно ако имаш здравноосигурителна карта, знаеш ли, че те лекуват и безплатно ако си приет от Бърза помощ дори и да не си осигурен здравно, знаеш ли, че плащаш само в частните клиники и то с 30 % намаление ако имаш здравна карта ? В България сте останали само тъ'по мислещи и Тквата ви е'б'ава както си иска защото знае, че ***'отите като теб сте болшинство, а той е истински комунист това знаеш ли го ид'иоте ?

171

Анонимен

преди 3 години

Е нали ако заразените към тестваните са повече от 12%, трябваше да се въведат нови мерки а не да се разхлабват. Днес заразените се повече от 14%. Дотук бяхме с професионалната експертиза. Щом вожда е казал - ако трябва и бузките на д*пето ще отваряме. Всичко в името на предизборната кампания. Както се казва целта оправдава средствата.

fallback