Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Голям е интересът към ваксинацията в Пловдив. Само в Регионалната здравна инспекция са разкрити три кабинета, каза главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, който обсъди с местните власти организацията около имунизацията.

Още по темата
Доц. Кунчев обяви, че докато има хора пред кабинетите, ваксинирането ще продължава и всеки, който е пожелал, ще бъде обслужен в днешния ден.

"И съм убеден, че със схемата, която имаме за доставки и до края на месеца, а особено през месец март, когато очакваме над 500 000 дози, всеки един с интерес, всеки един желаещ ще може да получи ваксина. Всъщност истината е, че в момента ние влязохме в масовата част на кампанията от този уикенд", коментира той, цитиран от БНР.

От понеделник започват да ваксинират и личните лекари, подчерта доц. Кунчев.

"В петък беше изчистен въпросът за документацията, която те трябва да попълват, така че да няма никаква разлика между нормалните ваксини, които правят по календар, и тези, които са във връзка с кампанията. Същата документация, в същата информационна система, а тя вече автоматично прехвърля данните към Covid системата и разплащането става в края на месеца за всеки, който е изпълнил съответния брой имунизации, уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase