fallback

Общ преглед

В Сливен се простиха с алпиниста Атанас Скатов.

В църквата “Св. Димитър” в центъра на града десетки хора почетоха паметта на 42-годишният алпинист, който загина в опит да изкачи един от най-високите върхове - К2.

Изпратиха го семейството му, колеги и приятели.

Oще по темата

Скатов загина при скъсване на въже на връщане към базовия лагер на 5 февруари.

Премиерът Бойко Борисов изпрати венец от бели гербери и трикольор на поклонението на Скатов. Министърът на спорта Красен Кралев изпрати венец и съболезнователно писмо.

Правителството съдейства за транспортирането на тленните останки на алпиниста.

Тялото му бе върнато в България в петък вечерта с помощта на външно министерство и консула ни в Пакистан. От екипа на алпиниста са категорични, че ще върнат средствата на държавата в момента, в който бъдат решени проблемите с германския застраховател на Скатов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Paul G

преди 3 години

А оставете му кокалите на мира най-сетне. Както е казал един мъдър човек - "За мъртвите нищо... или само истината" В случая със Скатов по-добре за всички ще е да не се казва нищо.

13

Киро

преди 3 години

Съболезнования на близките!Против съм държавата да плаща подобни разходи. Има десетки, ако не стотици болни българи, жени и деца, които имат нужда от лечение за което се изискват средства. Защо плащаме за авантюри на един българин? Не е представлявал България. Това е частно пътуване до Еверест. Средна стойност над 100 хиляди долара. Направил е осем такива.Откачена история. Повечето на Еверест не са алпинисти, а туристи. С много дебели портфейли.

12

Дани

преди 3 години

Бог да го прости момчето!!!Мир на душата му!

fallback