Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Все повече ваксини пристигат в страната ни в борба с коронавируса. България засега е сред последните в ЕС по брой ваксинирани, но надеждата е, че това ще се промени в близките няколко месеца.

Oще по темата
Освен доставката на ваксини обаче, успехът на ваксинационната кампания до голяма степен ще зависи и от нагласите на хората дали искат или не да се ваксинират. Точно с този въпрос - "Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?" - екипът на Dnes.bg се обърна към читателите си в традиционната ни анкета, в която участие взеха 7967 души.

Едва 26% от участвалите в анкетата посочват, че ще се ваксинират при първа възможност. Други 9% посочват, че ще се ваксинират, но държат да е с точно определена избрана от тях ваксина.

Прави впечатление, че почти всеки трети българин на този етап предпочита да изчака с ваксинирането. 14% от запитаните отговарят, че искат да изчакат, за да получат по-пълна информация за ваксините и да вземе решение. Други 15% посочват, че на този етап няма да се ваксинират, но не изключват възможността да го сторят на по-късен етап.

На фона на това 22% от българите са категорични, че няма да се ваксинират в никакъв случай. Други 7% добавят, че са склонни да го направят само ако липсата на ваксина им попречи да пътуват в чужбина.

Още 7% пък посочват, че ще изчакат първо всички депутати и министри да се ваксинират, а след това и те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

142

Анонимен

преди 3 години

радвам се ,че има поне 22% разумни и здравомислещи българи ,които НЯМА да се ваксинират.Моля се на Господ да се увеличава бройката!

141

Анонимен

преди 3 години

И от къде тез велики заключения ги измислихте?

140

Анонимна

преди 3 години

Ваксината срива имунитета. Ако досега сме карали тежко или средно тежко ковид вируса, то след ваксината ще го караме 5 пъти по-тежко. С последици като бронхит или пневмония. Ваксината не изгражда, не създава имунитет, а тъкмо обратното- срива го. И води до стерилизация. Това за тях е перфектно,практично и удобно. Хем да не можем да се плодим и хем като се разболеем по-лесно и по-бързо да умрем.

fallback