Снимка: Правителствена пресслужба
fallback

Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент правителството да съдейства за транспортирането на тленните останки на алпиниста Атанас Скатов от Пакистан до Сливен.

Това стана ясно на среща на министър-председателя с мениджъра на загиналия алпинист Мария Илиева, на която присъстваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Oще по темата
"Изразявам съболезнования към семейството и близките на Атанас Скатов. Изказвам възхищение пред силата на духа му. Такава воля и подвиг няма да бъдат забравени", отбеляза Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

Мениджърът Мария Илиева изрази благодарност към министър-председателя Борисов за ангажираността и съдействието, което е получила досега лично от него и от министър Захариева.

Българският консул в Исламабад получи всички необходими документи от МВР и МВнР на Пакистан за транспортирането на тленните останки. Тъй като германската компания, която е застраховала Атанас Скатов преди експедицията, все още отказва да изплати сумата по транспортирането, българското външно министерство извърши плащане, за да може тленните останки на алпиниста да бъдат възможно най-бързо върнати у нас.

Всеки ден престой в Исламабад оскъпява разходите.

Мария Илиева информира премиера Борисов как са преминали последните часове от живота на алпиниста и заяви, че е невъзможно причината за смъртта на Скатов да е друга освен скъсано въже.

Тя обясни, че е имало цял участък по върха, който не е бил обезопасен и се е наложило участниците в експедицията да направят въже с плат от дрехите си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

149

ангажимент

преди 3 години

Б.Б да поеме ангажимент и да съдейства за протеза на отрязания крак на мъжа от Горна Оряховица . Да не се лутат тези симпатични хора немили-недраги ./ съпругата на мъжа е учителка /

148

Анонимен

преди 3 години

Баце раздава нашите пари като топъл хляб. Да не говорим, че за ваксини похарчиха близо 2 милиарда. Той се има за цар, бе хора, какво си мислите вий?

147

рихо

преди 3 години

всеки път едни и същи глупости от невежи хора. Нито му е работа на премиера да се занимава с глупости, нито някой му е длъжен да "обезопазява" каквото и да е. А това с "въже с плат от дрехите си" просто е върха на сладоледа, верно госпожата не е пипала алпийски инвентар през живота си и плещи глупости, ама чак толкоз глупости вече е за психиатър

fallback