Снимка: БГНЕС
fallback

С остра декларация по повод провеждането на така наречения “Луковмарш“ излезе Изпълнителното бюро на БСП.

"За поредна година сме на път да станем свидетели на един от най-позорните актове в съвременната си история. Под егидата на един от най-яростните привърженици на нацистката и антисемитската идеология, ген. Христо Луков, развявайки нацистки символи, десетки планират да демонстрират в подкрепа на религиозна и етническа омраза", заявяват от левицата.

В декларацията се казва още, че под фалшив предлог, че се защитава възраждането на българската държава и нейния просперитет, организаторите отново ще поведат млади хора в подкрепа на омразата и ненавистта.

"Провеждането на т.нар. "Луковмарш" е в разрез не само с Конституцията и законите на Република България, но и с ценностите на българското общество - общество, спасило българските евреи от лагерите на смъртта", изтъкват от БСП.

От левицата призовават всички политически партии, поддържащи европейските ценности, публично да се противопоставят на "поредната манифестация на нацизъм и ксенофобия".

БСП се обърна и към кметa на София Йорданка Фандъкова с призива ясно да заяви позицията си по темата и да положи усилия парадът да не се състои.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Анонимен

преди 3 години

Само Червената армия се бори с фашизма и фашистите.В Испания и Португалия фашизмът продължава още 30 години след края на ВСВ.

72

БабаЦоцолана

преди 3 години

До Искащият среща с БабаЦоцолана.Ако някога се срещнем,единственото което ще ти се случи е да се насереш,а после да ти взема душата.Много потни гълъбчета,като теб,съм оформил.

71

Четете, бе!

преди 3 години

До Анонимен 82Хкрементче, ВАПЦАРОВ се пише с ГЛАВНА БУКВА! Освен, че е жертва но фашизма, той е голям поет - стиховете му са преведени на десетки езици и прославя българската култура!Луков е негодник и набеден, измислен герой. Искал е да изпрати български корпус на Източния фронт1 Нали знаете колко италианци, румънци, унгарци, словаци се върнаха от там!Прочетете в уикито за далаверите му, за намерените от Абвера сметки в холандски банки! За уволнението му! Калпавите зенитки Шкода са една от

fallback