Снимка: БГНЕС
fallback

Руското посолство в София излезе с остра декларация във Facebook по повод "спекулациите в българското информационно пространство" относно присъдата на Алексей Навални.

От амбасадата заявяват, че делото срещу него е било публично и при "строго спазване на руското законодателство". Ето какво още пишат те:

"Във връзка с широко тиражираните в българското информационно пространство спекулации около съдебния процес за изменение на условна присъда на А. Навални на ефективна по делото "Ив Роше Изток" обръщаме внимание на следното.

Горепосоченото разбирателство беше проведено в публичен формат и при строго спазване на руското законодателство.

Напомняме, че Руската Федерация е суверенната държава и няма да търпи намеса във вътрешните си работи от трети страни и официалните им представители. В частност присъствието на заседанието на чуждестранните дипломатически служители оценяваме като упражняване на натиск върху съда.

Смятаме, че най-активните страни, които под "благовиден" предлог на "защита на демокрация и гражданското общество" искат да повлияят на вътрешнополитическата ситуация в Русия, би следвало най-напред да осигурят спазването на демократическите права и свободи в собствените си държави, и чак след това да се занимават с "навалнинг".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Мяу

преди 3 години

Русия е империя на злото.

55

Анонимен

преди 3 години

До А.Х.Ах, какъв смелчик! Нали за шамар руснакът ще те размаже като ... как беше по-руски? Как клоп! Тук се напълни с клопове - Чебурашка-Хомняшка, Клекало Алеко, сега изпълзя и ти - с мини - пикалото!Посолствата са и за това - да дават оценки на управлението на страната, в която се намира, по преценките на своите началници. Помня френският посланик как говореше за гнили ябълки! АХ, гледай да не стане ОХ! Простащината има граници!

54

А.Х.

преди 3 години

Руското посолство могат само да ми скрият дебелият салам в ЖОПОВЕТЕ си.Не можем да се месим във вътрешните им дела,но те могат да пращат разни попове,които да се бъркат в нашите.Руската политика срещу България винаги е била и ще бъде подмолна.Видиш ли руснак удари му шамар.Винаги ще има за какво.А на русофилите,които се изявяват тук,ще кажа само едно-по-долни предатели и родоотстъпници от тях няма!Мръсниците,като тях,разстреляха умните и находчиви българи,та сега още сме най-тъпата нация в Европ

fallback