Снимка: БГНЕС

БСП ще реши дали да подкрепи президента Румен Радев за втори мандат след парламентарните избори. Това стана ясно от думите на лидера на БСП Корнелия Нинова на пресконференция.

По думите й с изявлението си Радев е сложил край на спекулациите, че ще прави партия.

Президентът постави някои принципи за правене на политика и промяна на порочния модел на управлението на Борисов, но за нас това не са само декларации и заявка на принципи, а от 4 години са действия с много изстрадани битки, каза Нинова.

Още по темата
Лидерът на социалистите уточни и че е знаела за изявлението на президента предварително и че двамата били на едно мнение, че въпросът за формата и времето на издигане на кандидатурата ще се решава след вота на 4 април.

Тя съобщи, че днес Изпълнителното бюро е подготвило предложение до Националния съвет за водачите на листите за предстоящите парламентарни избори.

Почти 2/3 от водачите са хора в областта на право, медицина, икономика, инженери и това гарантира сериозна професионална експертиза, коментира Нинова.

Изпълнителното бюро на БСП предлага аз да водя листата в Пловдив, проф. Иво Христов ще бъде втори, той е дал съгласието си пред Изпълнителното бюро, уточни соцлидерката.

Тя посочи, че водачите трябва да бъдат одобрени от Националния съвет, а след това областните съвети на партията да подредят останалите имена в листите.

Нинова уточни, че софийската организация на БСП има думата дали Калоян Паргов ще бъде подреден в листата за София.

По отношение на размяната на реплики между президента и премиера по разследването на ОЛАФ за колите на МВР Нинова каза, че това е по-скоро правен и юридически въпрос, а не повод за политически спорове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase