Снимка: Pixabay
fallback

Поредната измама с хранителна добавка се появи в интернтет, съобщава „Труд”. Измамниците стават все по-изобретателни и използват болките на хората, за да рекламират продукт за 69 лв. В заблуждаващата реклама твърдят, че пенсионери могат да излекуват ставите си, ако приемат добавката. "Ще възстановите коленните стави само след 28 дни, на 100% ще възвърне физическата си активност". Доктори-специалисти са категорични, че това няма как да стане, ако ставите са много увредени.

"Можете да постигнете всичко това без опасни операции, скъпи процедури, чакане до безкрай по опашки пред кабинетите на специалисти, които и без друго безпомощно вдигат ръце. Ще постигнете това без пиене на отровни химически препарати, вредни за черния Ви дроб, стомаха и бъбреците, като в резултат на това ще спестите хиляди левове", пише в рекламата.

 
За да се хванат повече хора на уловката, измамниците измислят изцяло фалшив персонаж с лична история и много професионални успехи зад гърба си. 
 
"За съжаление, проблемът със ставите засегна и майка ми. Отначало й беше трудно да изкачва стълбите, да кляка или да става от стола. След това стана още по-зле... Трябваше да помогна на майка ми и си казах: "Та нали съм учен! Участвал съм в разработването на много медицински изделия, които облекчават различни заболявания. Защо да не мога да създам метод за здрави колена?" И така започнах изследванията...".
 
Лекарят уж е спечелил и Нобелова награда за разработката. Това разбира се е лъжа, както и целият му персонаж. Оказва се, че снимката на доктора е свалена от сайт за платени изображения и е широко разпространена в интернет, изписвайки в търсачката само думата „доктор”. Фалшиви са и персонажите, измислени като доволни клиенти, които са възстановили ставите си чрез продукта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Трънка

преди 3 години

Статията е подвеждаща. Авторката да докаже написаното или да си затваря устата, че ръси само простотии

16

Анонимен

преди 3 години

Само за това ли ни мамят. По телевизията рекламират само лекарства.

15

Дедо Пенс

преди 3 години

Па това не е от вчера!!! Всички телевизии освен интернет бълват подобни реклами! А ,, краварката е в левия ъгъл,, си е чисто менте-масло...

fallback