fallback

Общ преглед
Президентът Румен Радев отчете, че президентската институция е била стожер, който е отстоявал интересите на българите у нас и зад граница през изминалата година. За четвъртата годишнина от мандата си държавният глава дава пресконференция без вицепрезидента Илияна Йотова, която е с коронавирус и под карантина.

Радев отчете още, че в тази турбулентна година институцията е продължила да бъде "последна бариера пред безаконието и лобизма".

Президентът припомни, че е снел доверието си от правителството като резултат от по думите му остра политическа криза.

Изригналите половин година по-късно протести потвърдиха мотивите ми. Президентската институция не се скри зад институционалния комфорт, а подкрепи справедливите искания с присъствие и настояване за оставки. Институцията ни бе стожерът, който не допусна гласът на българите и техните искания да бъдат удавени в разразилата се пропагандна кампания на властта, посочи той.

По отношение на пандемията президентът каза, че институцията е запазила "гласа на разума в ситуация на изкуствено насаждане на паника".

Сред приоритетите той отбеляза още отстояване на върховенството на правото, защита на държавността.

Радев каза, че са били отхвърлени пет от 7-те вета, които е наложил, но обществената реакция е потвърдила правилността на мотивите.

Президентът отчете и работата на вицепрезидента, като посочи, че въпреки ограниченията, Илияна Йотова е разширила политиките зад граница и посочи конкретно Уругвай, Мексико, Перу, Азия, Австралия, както и укрепване на съществуващите връзки с общности.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

300

Анонимен

преди 3 години

То вчера ОЛАФ каза как си браните.........джобовете

299

Анонимен

преди 3 години

Големи глупости накуп изказа вчера този индивид. Уж вип, а манталитетът му много нисък. Знае се, че имаше конфликт с Борисов, когато тръгна да се пенсионира, защото беше решил да приеме номинацията на соц партията. След като стана голямата работа обаче, не му отива да налага непрекъснато на цялото население личната си омраза към едно лице. Супер дребнаво е!

298

Анонимен

преди 3 години

Добре че е РАДЕВ,за да се отървем от Боко тиквата и неговата шайка от крадци и мафиоти...

fallback