Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Ресторантите ще бъдат отворени, ако броят на заболелите не се увеличи много след разхлабването на други мерки от февруари. Това заяви премиерът Бойко Борисов на работно съвещание на правителството.

Макар че каза, че правителството се отнася с разбиране, Борисов даде да се разбере, че засега те остават затворени.

"И ние също искаме да отворим заведенията за хранене, но от 1 февруари отваряме магазините в моловете, фитнесите, културните мероприятия и учениците", напомни Борисов.

Oще по темата
Той подчерта, че не може да бъде отворено всичко наведнъж.

"Имаме най-добрите резултати в Европа заради това майсторско управление на кризата и сега, ако бъдем притиснати да отворим още повече от това, в смисъл - всичко, можем да се окажем в незавидна ситуация. И ако не се вдигне много нивото на заболелите, ще мислим и за заведенията за хранене", каза премиерът.

Той посочи, че страната ни сега е с най-добрите показатели по отношение на заболяемостта от Covid-19.

По-рано днес от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията изпратиха отворено писмо до премиера с въпроса при какъв брой заразени ще могат да се върнат на работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 3 години

Ако Бойко наистина го е грижа за здравето и живота на деца, родители и учители и отмени безумията с присъствените занятия в училищата от 4-ти ,много хора отново ще му повярват и ще гласуват за него!

56

БАНко

преди 3 години

ПРЕДИ ЗАТВАРЯНЕТО НА БЪЛГАРИЯ СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ УСПЯ ДА ДОКАРА СМЪРТНОСТ #1 В СВЕТА !!!ЗА ЕДИН МЕСЕЦ НЕ ИЗПУСНА ВОДАЧЕСТВОТО , СРЪДНЯТА !!!

55

Анонимен

преди 3 години

ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БОЙКО ....САМО ТОЙ Е НОМЕР 1 .

fallback