fallback

Общ преглед

След като в края на миналата година БДЖ представи първите два нови локомотива "Siemens Smartron", кръстени "Аспарух" и "Тервел", днес на път пое и третият локомотив, носещ името на още един български хан – "Кардам".

Изключително мощни, бързи, икономични, близо милиард лева дългове на БДЖ изплатихме за 10 години и продължаваме обновлението на железницата, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който разгледа на място новите електрически локомотиви за нуждите на "БДЖ-Пътнически превози".

Oще по темата
Машините са по 80 тона, но са по-тихи от предходниците си и развиват скорост до 160 километра в час.

У нас вече пристигнаха 3 от общо 10 броя новопроизведени магистрални локомотиви. Общата им стойност е 55 544 816 лв., като останалите се очакват в страната ни до края на месец май. В цената е включена техническата поддръжка и всички необходими резервни части и консумативи за срок от 3 години.

Дружеството е договорило допълнително доставката на още 5 нови локомотива на стойност 27 166 100,75 лв., които се очаква да пристигнат до края на годината, съобщиха от правителствената пресслужба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

....

преди 3 години

Хан хахахах тея, продължават със тюрската История! КАНАС е Княз ние имаме Князе и Царе точка Казах!

49

бай ганю

преди 3 години

ооооо чудо на чудесатасамо у нас може да се обръща внимание на нещо толкова елементарно като страна от ЕС просто е смехотворно дори да забелязваме нещо което трябваше да ни служи още преди 15 годно след като властта няма със нищо същественно като постижение да ни впечатли се опитва да блесне със такава дребнавост

48

Ddt

преди 3 години

Siemens Smartron е магистрален електрически локомотив, предназначен основно за теглене на товарни влакове в рамките на една държава.Представен е през 2018 година и представлява опростена и фиксирана модификация на Siemens Vectron без възможност за конфигурация от страна на купувача.Отново са ни набутали това, което е най-евтинко и непретенциозно. Тази машина е с МАКСИМАЛНА скорост 160 км/ч, а не 300 (както обяви триумфално тиквеноглавото). И, не, не може да завива хахаха

fallback