Снимка: Кадър Нова тв
fallback

Жена, загубила любимия си, търси добрия човек, който ѝ оказал помощ в най-тежкия момент и опитал да спаси съпруга ѝ. Мариана иска да му благодари за добрината.

На 13-ти януари композиторът и пианист, бивш директор на филхармонията - Явор Димитров, губи живота си. Съпругата му Мариана попада в ситуация, в която един непознат човек ѝ помага в най-трудния момент в живота ѝ.

Семейството преболедува COVID-19 през декември. Явор Димитров развива двустранна бронхопневмония, след което е приет в болница. Преди коледните празници той е изписан в добро здравословно състояние.

"На 13 януари той за първи път излезе от вкъщи. Отиде до другото ни жилище. След обяд му се обадих да го чуя. Не звучеше добре, каза, че го боли дроба и сърцето. Отидох към мястото, за да го прибера вкъщи. Когато бях на минути от него, той ми се обади за последно. Помолих го да се държи, само да отключи вратата. Това беше последното, което му казах. Чух как пада и си отива", разказва Мариана пред Нова тв.

Тя звъни на Бърза помощ. Докато чака медиците, опитва сама да разбие вратата, но не успява. Затова решава да изтича на улицата и да потърси помощ. Там Мариана вижда непознатия мъж.

"Той моментално се втурна да ми помогне. Разби вратата и заедно влязохме в апартамента. Той  не загуби нито секунда, започна сърдечен масаж, аз обдишвах. Мъжът не изгуби кураж, дори когато аз самата загубих надежда. Не се отказваше", разказа Мариана.

Въпреки, че съпругът ѝ не се връща към живота, тя никога няма да забрави човекът, който не я е оставил в най-тежкият момент от живота ѝ.

Днес тя иска да го намери, за да му благодари за добрината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

от Плевен

преди 3 години

В началото на 1994 год почина баща ми, който беше болен от диабет; диабета го разложи.На погребението на баща ми дойдоха лекари от Окръжна болница от уважение към мен; няколко години до като бях постоянно с баща ми аз се грижих денонощно и за други болни - къпане, хранене ...; техните роднини бях далеч от Плевен.Живота е кратък, нека да се замислим за това ...Добрината трябва да е водеща в живота ни ...

10

ПРавец

преди 3 години

ДАМИ КАНЯТ АЗ СЬМ СВОБОДЕН..112

9

ime

преди 3 години

Браво ! Респект за Мъжа ! Нека всичко си остане както е !

fallback