Снимка: Кадър Нова тв
fallback

Хора на изкуството протестират в София и във Варна. Те искат зали и школи за изкуства, които са пряко засегнати от ограничителните мерки, отново да отворят врати.

Протестът пред здравното министерство е под наслов "Изкуството е живот- душата на един народ!". Там са се събрали хора от различни краища на страната, а искането на протестиращите е да започнат отново да работят организациите, свързани с изкуството, здравето и спорта.
 
Според тяхно проучване над 85% от родителите и потребителите са готови да се върнат в школите. Хората казват, че не издържат финансово, тъй като през 2020 година са работили само няколко месеца. След Министерството на здравеопазването, недоволството ще се премести пред Министерството на културата.
 
Все пак диалог има. Представители на протестиращите бяха поканени на среща с министър Ангелов и министър Банов.
 
Протестиращи се събраха и в Морската градина във Варна. Всички са категорични, че наложените мерки им пречат да осъществяват своята дейност. Те са готови да предложат на Министерството план за действие на изкуството при форсмажорни обстоятелство. 
 
Протестиращите ще се придвижат до сградата на Общината, където ще има демонстрация.
 
Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 3 години

До спорта е здравеНо започнах да ходя на танци и живота ми се преобърна - запознах се с много хубави хора, с които се забавляваме постоянно,плющите ли се редовно?

25

Изкуствоведи

преди 3 години

Да си го кажем честно-протестират,защото от това си изкарват хляба и за съжаление нямат приходи от много време. Не се правете на чак такива изкуствоведи и милеещи за изкуството. Да тропаш хора не е чак такова висше изкуство. И типично за БГ има ли протест задължително има някой да друсне едно хорце. То за това са такива успешни всички протести !

24

Папата

преди 3 години

До абсурдистанСелянин

fallback