Снимка: архив, БГНЕС
fallback

„Важно е заразените с COVID-19 да бъдат спокойни. Спокойствието е много важно. Колкото повече е напрежението, толкова повече са симптомите”. Това зави пулмологът д-р София Ангелова пред Нова тв.

По думите й като брой заразените с коронавирус през последните дни действително намаляват.

Oще по темата

Тя отново призова хората със симптоми на COVID-19 да не се самодиагностицират и да не се самолекуват.

„Антибиотикът не трябва да бъде първият избор още в първия ден на температурата. При нас идват пациенти, които са преминали през 5 антибиотика, което звучи ужасно”, коментира д-р Ангелова.

 „Всеки от антибиотиците си има своите странични ефекти. Отделно от това те потискат имунната система”, каза още пулмологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 3 години

Антибиотик лекува бактериална инфекция. Има разлика между вирус и бактерия, голяма и то. Ако имаш повече от 4 по биология в 8ми клас трябва да знаеш сам. Трябва да се внимава за белодробни усложнения. Ако започне отхрачване да се почне антибиотик. Те изписват наред, но всеки сам може да избере дали да пие или не ако е малко по-запознат с тялото си и как прекарва нещата

34

Анонимен

преди 3 години

То, някои пият антибиотик и при безсъние.

33

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 13------------------------------Че да не си принц Чарз да те преглежда светило непременно.Те преглеждат срещу стотачка.

fallback