Снимка: Pixabay
fallback

Няма чуждестранни граждани на изчезналия от радарите пътнически самолет, излетял от Джакарта за Понтианак в Индонезия, сочат данни на посолството ни в Джакарта, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Oще по темата

Посланикът ни Петър Андонов се е свързал с МВнР на Индонезия, откъдето са потвърдили информацията.

Министърът на транспорта на Индонезия Буди Кария Сумади потвърди, че пътническият самолет на местната авикомпания "Шривиджая еър" е катастрофирал в Яванско море, предаде ТАСС. "Катастрофата е станала близо до остров Лаки", каза министърът.

По-рано бе съобщено, че машината "Боинг 737-500", летяла за Понтианак на остров Борнео, е загубила връзка с диспечерите. По данни на китайската агенция Синхуа на борда е имало 59 пътници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Stan

преди 3 години

До 9То пък щото Уиз или Раян Еър са много свестни! Полет с лоукостър е като руска рулетка - има шанс поне 1:6 никога да не канцеш живНай-голямата глупост която може да напише някой тук. Уиз и Раян оперират от над 12 години на пазара и имат всяка над 1 млн полета в Европа. Ползват само чисто нови самолети и нямат нито един фатал инцидент до днес. Толкова за руската рулетка.

6

Анонимен

преди 3 години

737 - мдааа.

5

име

преди 3 години

Преди 2-3 години като изчезна пак индонезийски самолет, се оказа, че след излитането изчезва от радарите, заради ръчно изключени предаватели, но е летял още хиляда+ километра след като е завил на 180 градуса, минал е покрай родния остров на който се е родил капитана и пада някъде в индонезийския океан. В Азия има толкова нискобюджетни авиокомпании, че прескачат много стъпки от "best practices" за да осигуряват ниски цени.

fallback