Снимка: БГНЕС
fallback

Най-важното, което предстои пред ЦИК, е общественото доверие в изборния процес, заяви председателят на комисията Александър Андреев на среща с президента Румен Радев на "Дондуков" 2.

Продължават разговорите на държавния глава с представители на различни институции за организиране на безопасни избори в условия на пандемия.

Oще по темата
В началото на срещата президентът заяви, че не лансира идея за гласуване в два дни.

Андреев пък подчерта, че за да има доверие, се изискват ясни послания какво е възможно да бъде направено в рамките на закона.

За гласуване с мобилни секции и по пощата трябва да има законова промяна, стана ясно в разговора.

От ЦИК изразиха надежда пред президента да имат повече време за организация от издаване на указа.

Предизвикателство пред комисията е обучение на членовете на ЦИК, което досега е било присъствено. Предвижда се това да става с методическо ръководство.

В момента Изборният кодекс позволява изборният ден да се удължи - до 21 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

123

Анонимен

преди 3 години

Той нищо не "лансира". Толкова безсмилен човек, че е жално да го гледаш и слушаш

122

Радев-празнодумец

преди 3 години

Радев е празнодумец храбър. Празни приказки, безмислени пожелания в комунистически стил другари дайте да дадем и след 4 години президенстване (празнодумстване) няма нищо полезно и смислено свършено от него за България. Вместо да вървим напред избрахме най-слаабият президент досега и се връщаме много назад към времената на бай-Тошо. Много жалко...

121

Анонимен

преди 3 години

Опитват се да ни набутат Цветанов,чрез Радев,Радев няма никакъв опит в политиката и е само една жалка марионетка на Цветанов, хората не искат Цветанов, та те го мразят повече от всеки друг политик, защо набутват насила Цветанов в лицето на хората,след като никой не го иска?

fallback