Снимка: БГНЕС
fallback

Премиерът Бойко Борисов провери ремонта на пътя към Рилския манастир.

Зам.-регионалният министър Николай Нанков съобщи, че работата е била много тежка и освен техника, на място са работели и алпинисти.

Oще по темата
По склоновете са поставяни анкери, които задържат металната мрежа към ската на планината, за да няма свличания на земна маса.

В отговор на въпрос на Борисов кметът на града Георги Кабзималски каза, че в Рила са санирани учебните заведения, ще се ремонтира и общината, и четири главни улици.

За реставрация и издръжка на манастира сме дали над 600 хиляди лева и още два милиона лева за пречиствателна станция, каза Борисов.

"Искам тук да е като картичка - като дойдат хората да се поклонят на тази света обител, да няма нищо, което да не доизкусурено, както казват майсторите", добави премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Краси

преди 3 години

Ако комунистът-милиционер Винету случайно умре-животът в РБ спи-ра !

16

1

преди 3 години

Инспектор дю дю,пак обикаля страната и се прави на работохолик,дали кака му Меркел,или неговия приятел Макрон,обикалят свлачищата в Германия или Франция,за да се правят на шутове.

15

Анонимен

преди 3 години

Добре е, че са ремонтирали пътя, че мерцедесите на поповете се жулят по камънаците. Трябваше една магистрала да направи поне 4 платна до там, ама и така става. Те хората няма какво да ядат, ама друго си е да отидеш с колата, да запалиш една дебела свещ за 30 кинта, да хапнеш един боб по манастирски за 20 от притоплена консерва с чисто сърце. Ами трябва си път. Аз поп под 120 кила не съм виждал. А поп, който ходи пеша... е, това си е фантастика някаква.

fallback