Общ преглед

В заключителен етап са укрепителните дейности на срутището по пътя за Рилския манастир, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

При добро време се очаква ремонтните дейности да приключат до Коледа.

В 250-метров участък при 27-ми км на третокласния път III-107 Кочериново - Рила - Рилски манастир е изградена укрепителна стоманобетонна /джоб/ стена с дължина от 150 м и височина 4,1 м, която поема натоварването на срутищното тяло като то е подсилено с микропилоти и анкери.

За укрепване, стабилизация и ерозионнен контрол на ската е положена геокомпозитна рогозка, покрита с високоякостна стоманена мрежа. Тя е закрепена със стоманени анкери и монтажни скоби. Ремонтните дейности включват и възстановяване на пътната настилка в участък, отчитат от пътната агенция.

На обекта предстои полагането на хидропосев на ската, монтирането на ограничителните системи и други довършителни дейности.

Укрепителните дейности започнаха в края на юни и се извършват от "Автомагистрали" ЕАД.

Коментари Напиши коментар

2

Нели

преди 5 месеца

а сега като го направят и на другата зима е падало не виждаш ли кьорав ли си колко не качествено се работи за разбика от комунистите не че тия не са такива

1

долу комунизма

преди 5 месеца

Много грозно. Шосето е строено от комунистите, които съсипаха теснолинейката до Рилския манастир. Теснолинейската е я затрупваха свлачища. Всичко правено от комунист се разпада и е грозно.