fallback

Десетки българи се прибират днес с осем полета от Великобритания, след като бяха попаднали в капан след взетите мерки срещу новата мутация на коронавируса. От полунощ България отвори небето си за идващите от Острова.

Създадена е организация гражданите да бъдат тествани с бърз антигенен тест още на летището. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, след като от полунощ влезе в сила нова заповед на здравния министър.

Oще по темата
На летище София днес се очаква да пристигнат осем самолета от Великобритания, като е възможно да има забавяне на гражданите заради вземането на проба за задължителния антигенен тест, добави Кунчев.

"Това много затруднява нашата работа, защото трябваше спешно да се направят екипи, които да поемат 24-часово дежурство при това на двата терминала на летище София, но ще се справим. Вероятно ще има забавяне, за което се извиняваме на хората, но те така или иначе три-четири дни спаха по летищата. Тук предполагам в рамките на час, час и половина ще можем да обработим един самолет", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 3 години

Не е лошо да се разнообрази ковида с новия - щам

44

Анонимен

преди 3 години

До 32Защото вирусът не е като грипа да развиеш симптоми и да се хваща на първия или втория ден. Инкубационният период е седмица-две, в които не те хваща никакъв тест. Затова и има карантина- да се изчака дали ще се развие, а не днес да си отрицателен и след 2 дни да почнеш да заразяваш. Ти за ски ли идваш? Точно във време на зараза? Пускат ви от съжаление, за да не мизерствате без работа, храна и пари за наем. Никой не е казал, че е за ски и празнуване.

43

Анонимен

преди 3 години

До сега (30 години) поддържаха романите, сега работещите роми ще поддържат българите. Стягайте се село.

fallback