Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Сега не е време за истерии и паника и няма нов щам. Това обяви председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров пред Нова тв.

„Вирусът се видоизменя и ние знаехме това през цялата година. Сега разбираме за малко повече от 6-7, мисля че прочетох някъде, че са променени 17 секвенции. Не е нов щам. Предстои да видим как ще реагира с човешкия организъм”, добави Маджаров.

Oще по темата

Той посочи, че засега не се съобщава за драстично по-тежко протичане, по-висока смъртност или повече случаи.

„Тези новини ми приличат малко повечко на политика, при положение, че тази промяна е открита преди два месеца. Изведнъж това е съобщено от премиера на Великобритания, а не от научните среди”, коментира още шефът на Лекарския съюз.

Вероятността мутацията вече да е в България е голяма, добави още Маджаров.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

с Градина

преди 3 години

Ох,Иване, Иванее пуста алчност.

33

Анелия

преди 3 години

Костадин Ангелов ще ни държи затворени докато умрем от глад!!!Заболелите драстично намаляха, смъртните случаи също, но Ангелов се гаври с нас - ОТВОРИ заведенията, дискотеките, фитнесите, моловете не сме в КОНЦЛАГЕР, та да ни забраняваш, да ни глобяваш, да ни заплашваш в присъди!!!Хитлер е невинна девойка в сравнение с този мазник Ангелов!Пролетта Мутафчийски остави над 100 хиляди безработни, причини загуби за милиарди!Затвор за тези!!! Отворете всичко незабавно - хората имат деца да хранят!

32

м,да

преди 3 години

Цялата ковид истерия е политика! То си е ясно, че няма яко да мрем! Да пласираме ваксините!

fallback