Снимка: БГНЕС
fallback

Въвеждат се нови ограничителни мерки към всички лица, влизащи на територията на Република България от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия.
 
Със своя Заповед № РД-01-719/20.12.2020 г. министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов налага задължителна 10-дневна карантина на всички лица, в това число и български граждани, пристигащи от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия.
 
Мярката се налага заради нов щам на COVID-19, за който има данни, че се разпространява в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия. Ограничението се въвежда с цел  да се запази здравето на българските граждани. Информацията за новия щам на коронавируса към момента е, че той се разпространява по-бързо.
Заповед № РД-01-719/20.12.2020 влиза в сила от 17.00 часа на 20.12.2020 г.
С пълния й текст може да се запознаете в прикачения файл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 3 години

НЯМА СПАСЕНИЕ! България е разграден двор! Карантина 10 дни. Никакви карантини! Няма влизане в България от Европа докато не се ваксинира населението. Няма наши, няма чужди. Да стоят там където са докато се ваксинира населението.

33

до 35 от славянин

преди 3 години

Точно в десятката! ще се бият кое по-първо от другото да получи ''спасителната'' ваксина!

32

до № 8

преди 3 години

Ваксиниран не означава безсмъртен и на 100% защитен.Ваксината се поставя,за да се справи организма по-леко с вируса и както знаете много от хората,които се имунизират против грип всяка година-боледуват въпреки ваксината. Имунизацията не е гаранция, че като си ваксиниран няма да си безсимптомен вирусоносител.Даже ми се струва, че като са ваксинирани,те по-трудно ще се разболяват, но това няма да означава,че не предават вируса на други или не го носят. С др. думи може да даде фалшиво спокойствие.

fallback