Сашо е управител на ресторант. Разчитал е изцяло на работата по празниците, за да компенсира загубите от предишното затваряне.
"И така си казвах, че ако есента не е добре, поне дето се казва - ден година храни, поне декември ще стане така да се компенсират загубите, които претърпяхме през септември, октомври и ноември", коментира той.
Празничната му програма и менюта вече са били изготвени, имал е резервации още от лятото.
"Аз изчаквах да дойде декември месец и тогава вече да почна да се обаждам на клиенти, но на място всеки един започна да отказва. Като засега са останали само едни 6 човека, които чакат евентуално, ако на Нова година нещо стане да дойдат да празнуват при нас", разясни управителят.
На други места въобще не са правили организация заради големите неясноти около възможностите им за работа.
"Аз с голяма част от моите колеги хотелиери и ресторантьори контактувам, които се отказаха да празнуват Нова година, защото организацията на едно такова тържество като новогодишната нощ е изключително трудно, тежко и скъпо", казва Павлин Косев.
Според бранша загубите ще са огромни. Хотелиерите апелират и за възможността да могат да организират програма поне за гостите, които така или иначе могат да посещават ресторантите до 22:00 часа.
Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
103
Анонимен
преди 3 годиниЕ добре де сега имат загуби а прчалбите им досега някой смята ли ги дет се вика ден година храни при тях няколко години и сега голям рев
102
Случаен минувач
преди 3 годиниХората са прави да организират протести, те от това живеят. Всички ресторантьори са прави. И да са имали спестявания, те свършват. А после? Какво правим?
101
Анонимен
преди 3 годиниКойто го може и владее този занят ще намери начин да оцелее!Пожелавам го на всички!