103

Анонимен

преди 3 години

Е добре де сега имат загуби а прчалбите им досега някой смята ли ги дет се вика ден година храни при тях няколко години и сега голям рев

102

Случаен минувач

преди 3 години

Хората са прави да организират протести, те от това живеят. Всички ресторантьори са прави. И да са имали спестявания, те свършват. А после? Какво правим?

101

Анонимен

преди 3 години

Който го може и владее този занят ще намери начин да оцелее!Пожелавам го на всички!

100

пияница мистик

преди 3 години

Последно ядох в един ресторант на Витошка манатарки в масло и сметана. Ненужно е да казвам, че струваше доста порцията. Но какво получих - отгоре бяха вряли, не можеха да се ядат, а отдолу ледено студени с парченца лед дори хрупаха. Предполагам са стоплили заготовката на микровълнова, там се получава този ефект. И за тях, 1 водка, един фреш ми взеха 75 лева. За какво да ми липсват тези ресторантьори, вие ми кажете?

99

Веско

преди 3 години

До 15 човека са разрешени събирания!

98

До 92

преди 3 години

До Анонимендругата година ще търсят вече ромове за готвачи - ром готвач никога няма да стане, ми се струва. Работата на готвача нито е проста, нито е лесна и затова искат много пари! Нито пък сервитьор ще стане - тежка работа е да търчиш с таблата насам-натам и да удовлетворяваш исканията на клиентите. Така че споко, "ромове готвачи", както ги наричаш, няма да има.

97

До 85

преди 3 години

И защо мислиш от ЕС само в последно време им дадоха на нашите производители в селското стопанство 1.3 млрд? Ами защото голяма част от тяхната продукция по това време на годината отиваше в хотелите и в заведенията, заради празниците. Нищо, сега, тази част ще остане нереализирана, ще я реализират по-късно!

96

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 3 години

Вие май не разбирате, че тук има най-големи тарикати ресторантьори и хотелиери - хищни акули в бранша.Нищо не ги плаши.Идват рядко проверки от БАБХ напр., но техните 1001 номера продължават.Щом са се задържали толкова години в играта - ясно е !

95

Анонимен

преди 3 години

Ами няма да си купи последния модел Порше, Бентли или Ауди не знам какво си. На любовниците няма да задоволи някоя и друга прищевка. Жената и дъщерите няма да си направят някоя и друга корекция. Няма Дубай, няма шопинг Италия. Ще го преживеят. И да си плащат на персонала, че и от бившите съветски републики вече няма да искат да работят за тях.

94

1-n

преди 3 години

Кой се е осигурявал?

93

До 92

преди 3 години

До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРДа, прав си, хотелиерството не е за всеки, както и ресторантьорството, не е за всяка уста лъжица. Затова най-добрите в Европа са Швейцария и Австрия. И доста богати хора от света дават там децата си да изучат занаята, за да могат успешно да управляват заведения в този бизнес. У нас доста хора решиха, че го могат, само че не успяха. И това си е наука!

92

кара

преди 3 години

Интересува ме да оцелее дребният предприемач - хотелиер, ресторантьор, защото не ми се седи вкъщи и лятото, и зимата след пандемията. Като реша да отида на кратка почивка, да има места, които са ми по джоба, достъпни цени! Тия с Радисън и Мариот, не ги мисля, не ме интересуват. Или да отида на вечеря с приятели в ресторант с прилични цени. Дано да оцелеят!

91

Анонимен

преди 3 години

Губят пари ама спасяват човешки животи аааааа ко знаите вие...

90

Анонимен

преди 3 години

До стария Несебър...така беши и в хотелите ,съкратиха гл готвачи и охраната си ,големи печелбари са тия ,другата година ще търсят вече ромове за готвачи ,в фейсбук имаше коментари кои са хотелите в сл.бряг ,несъбър ,свети влас

89

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 3 години

До данъциВсеки турсезон фалират алчни и прости селски тарикати !!Не може Сyльо и Пyльо да стане ресторантьор и да сложи табела c гордото "BEST", пред името на ресторанта.В този бранш са обиграни мошeнници, много били в Затвора - там попаднали на хора, и на крьв ще бранят лесните си бързи пари.Новобранците -cyпaTа!

88

До 88

преди 3 години

До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРКолкото до доставките на ресторант например, питай някой който има магазинче или дори малко заведенийце какво време, нерви и пари му струват доставките. И че ако е некачествена доставката, от която се прави храната, всичко отива на кино! Работата с доставките е тежка и скъпа, дори само като доставчикът си калкулира и цената на транспорта /в София, да речем, в задръстванията/. Пък и където и да е. А в лукс хотелите, доставките са и от чужбина, череши, да речем по това време

87

До 88

преди 3 години

До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРВ София в добро заведение искат от 3000 лв. нагоре. Кой готви все тая - въпросът е да е качествена и вкусна храната и да я харесват клиентите. Не знам дали си вчерашен или днешен, но обикалянето по институции си съществува в пълна мяра без значение от сезона! Сега, гледам НАП предлага електронни услуги, заради пандемията, браво, приветствам, така да си остане и след вируса! Защо мислиш, че НЯМАМЕ електронно управление и услуги досега. Сети ли се?

86

данъци

преди 3 години

Всеки частен бизнес у нас и по света плаща данъци. И е мит, че в България данъците са малко и са ниски. Обобщено частният бизнес у нас плаща доста пари на бюджета и на общините. За туристическият бизнес някъде четох, че внася в републиканския бюджет до около 20 процента. По-добре е да оцелее, дори и най-дребният, за да можем да пътуваме, да почиваме, да плуваме и т. н на поносими цени.

85

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 3 години

до До 68Кво толкова ?Това Лято в семейни ресторанти на брега, точно собствениците готвиха.Казаха, че няма да дават дори 2 000 лева заплата на главен готвач.Доставките са на вратата на р-та.Ходене по институции кога,през Сезона?!Айде по сериозно, не сме вчерашни...!И да, готвачи получават 3 000 лева и нагоре, но на други места.

84

До 85

преди 3 години

До Христо ХристовКой как го нарича, все тая - пари не влизат и си е чиста загуба. Това с мотика и полето, важеше при социализма, беше си подигравчийска клетва. Селското стопанство в ЕС е изключително доходен бизнес и отдавна е зает, най-вече заради милиардите помощи, с които ЕС го финансира. Генерира огромни печалби на заетите в него собственици. Не допускат там отдавна! Скоро премиерът се похвали, че е "дал" на собствениците на такъв бизнес помощ от 1.3 млрд. Помощи от ЕС, всъщност!