Снимка: Pixabey

Родилка обиколи четири болници в три града, за да роди детето си.

"На 10 декември снаха ни имаше болки за раждане. Болницата "Св. Пантелеймон" в Ямбол се оказа затворена през нощта заради заразени лекари, затова се наложи да тръгнем за Стара Загора", сподели пред bTV свекървата на жената.

"Доста се лутахме, докато намерим отделението в Стара Загора. Лекарката, която я прегледа през нощта, отказа да я приеме, защото нямали места. Отидохме във втора болница - "Тракия". От охраната казаха, че не приемат през нощта, трябвало да дойдем през деня", разказва свекърът. Оттам пътуват 200 км до болница "Дева Мария" в Бургас, където жената ражда момиченце.

Ангажимент на личните лекари било да информират бременните, че отделението не работи, казаха от ямболската болница. От болницата в Стара Загора пък, че не приемат хора от Ямбол, освен ако състоянието им не е спешно. А от болница "Тракия", че са шокирани и започват незабавна проверка.

"Няма да търсим отговорност от болниците, но те трябва да си променят ритъма на работа", допълни още свекървата на младата жена.

    

 

Коментари Напиши коментар

91

Анонимен

преди 1 година

Къде са били героите в бяло

90

Анонимен

преди 1 година

Тоест тази нощ и в Стара Загора не е имало къде да се ражда нали? Или някой е оскал от хората "приемна такса"?

89

не е за първи път

преди 1 година

Тези в Тракия се имат за голямата работа, а са издънка след издънка. И с коронавирус и без коронавирус са кръгла нула. Обаче на претенции са по-големи от Токуда!