Снимка: БГНЕС
"Бързането с плановете за ваксинация може да изиграе лоша услуга в крайния резултат. Начинът, по който се поднася информацията, кара хората да се замислят. Това хвърляне бързо в производството за ваксини остави впечатление, че се бърза не за спасяване на здравето на хората, а за натрупване на големи финансови резултати... Професионалната комуникация е притаена, хората са свидетели на политическата". Това каза пред БНР бившият здравен министър д-р Мими Виткова, която е председател на Асоциацията на лицензираните дружества за доброволно здравно осигуряване. 
 
Според нея прекалено многото неизвестни създават объркване сред хората. 
 
"Хората са жадни за убедителна информация, която да им подскаже, че пътят за овладяване на епидемията минава през имунизацията".
Още по темата
 
Д-р Виткова допълни, че относно ваксините не трябва да се бърза и допълни: 
 
"Полезните ходове на здравните власти са изпреварващо да поднесат информация относно вида на ваксините... Информационният поток е оскъден и противоречив... Геополитиката попречи на организацията около борбата с епидемията и на имунизационния процес". 
 
Според д-р Мими Виткова резултатът от частичният локдаун е скромен. 
 
"Лошото е, че при политическия страх от предстоящи избори и налагане на непопулярни мерки ще получим като негативен резултат 2 в 1 - лош здравен резултат и лош икономически резултат, защото дълго време ще се влачим с такива половинчати ограничения... Мерките не трябва да се разхлабват, докато не се види траен спад на новите случаи и смъртните случаи. Разкрепостяване на мерките ще изиграе лоша шега". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase