Снимка: Правителствена пресслужба
fallback

Нова производствена линия за БЦЖ ваксина ще бъде изградена от БУЛ БИО със средства, отпуснати от правителството.

Средствата са общо 22 280 000 лв., а останалите проекти, за които са предназначени, са реновация на лаборатория за производство на човешки кръвни продукти, както и възстановяване на производствoто на антитоксични серуми от конска плазма.

Oще по темата
"Средствата ще отидат по тези направления в БУЛ БИО, за да знаят българите, че сме инвестирали в създаването на ваксини. България произвежда не само ваксини, но и антитоксични серуми и всичко останало за огромен брой държави по света", отбеляза министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание.

В хода на заседанието министърът на здравеопазването Костадин Ангелов докладва актуалната обстановка в страната във връзка с пандемията, съобщиха от правителствената пресслужба.

Той отбеляза, че се наблюдава намаление на натиска в лечебните заведения и обърна внимание на големия брой излекувани пациенти само за една седмица - 16 028 души.

"Това е един от рекордите, които постигаме като брой излекувани пациенти, което означава, че колегите в лечебните заведения се справят все по-успешно", заяви здравният министър.

Ангелов посочи още, че изпълнението на плана за ваксинация върви по график и се изготвят списъците за имунизации на групите, работещи на първа линия с COVID-19. Министърът очаква първите доставки на ваксина у нас да са в началото на месец януари 2021 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Анонимен

преди 3 години

Проблемът е в това , че лекарите желаят да има в техните среди не само милионери но и милиардери .

91

Леле

преди 3 години

Щом той ще създава, аз бягам на далече !!! По-некомпетентни хора от бандата на ББ никога не съм виждал !!! Това ли са хората които с празните си глави ще ни измъкнат от калта? 100% ще затънем повече с тях !!!

90

aндонов

преди 3 години

За този нямали маска или е безсмьртен,

fallback