Кадър: Bulgaria ON AIR

Изключително важно е ваксината за Ковид-19 да е ефективна, безопасна и достъпна. Като имаш големи очаквания, те трябва да са подкрепени със сериозни доказателства." Това заяви в "Денят ON AIR" общинският съветник и председател на СДС-София д-р Антон Койчев.

"Mного голямо предизвикателство пред всички страни в света e дистрибуция, логистика, снабдяване - неща, в които ние не сме силни като общество", коментира д-р Койчев.

По думите му проблемът в България винаги възниква с изпълнението.

"Все още не са разгледани достатъчно хора как им влияят ваксините. Няма как преди да минат тези тестове, ваксината да бъде поставяна на хора", подчерта пред Bulgaria ON AIR общинският съветник.

Той поясни, че би трябвало от януари поетапно да се ваксинират хората.

"В България ваксинирани ще бъдат първо рисковите групи и постепенно ще се разширява кръгът.  През пролетта тази пандемия в голяма степен ще бъде овладяна", каза Антон Койчев.

Той коментира и ваксината на Русия.

"Никой не може да каже дали е опасна руската ваксина, но не се различава от другите. Обаче има много съкратен етап на проучвания с доброволци, което буди подозрения, а не това дали страната може да създаде ваксина", посочи Койчев.

По думите му страните се надпреварват коя първа ще създаде ваксина.

"Няма смисъл от това нещо, трябва светът да обедини усилия. Когато парите започват да изместват грижите за живота, отиваме в престъпление", смята той и добави, че би се ваксинирал, защото вярва във ваксината.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase