Снимка: БГНЕС
fallback

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) настоява да бъде преразгледана заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов, с която се забранява работата на заведенията в хотелите.

Рестрикциите относно местата за хранене в хотелите реално спират работата им, въпреки че те не са официално затворени. Отменят се всички направени резервации за обявения първоначално 3-седмичен период за действие на новите мерки.

Причината е, че никой турист не си представя приятната и спокойна ваканция, хранейки се в стаята си, тъй като ситуацията наподобява болничен престой, заявяват от бизнеса.

Затова ние настояваме на ресторантите и заведенията в хотелите да им бъде позволено да работят, но единствено и само за гостите на мястото за настаняване, в което се намират и при спазване на противоепидемичните мерки, пишат от асоциацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

ДУРАНКЕВ

преди 3 години

бизнесът? Дa ce кoмпeнcирaт и никoгa пoвeчe 10% дaнък. Oт 2022 cтaвa 25%. Нe иcкaхтe държaвa, и ви нaмaлихa дaнъкът, ceгa иcкaтe. И бeшe грeшкa 60 нa 40, вceки нa бoрcaтa, a държaвaтa дa инвecтирa в нoви рaбoтни мecтa нeзaвиcими oт кoрoнaoгрaничeния. прeквaлификaция.. Ceгa e врeмe зa caнирaнe, плoчкирaнe нa трoтoaритe, и в ceлaтa, зaлecявaнe, мoдeрни oрaнжeрии c двaмa в oрaнжeрия, бoрoвинкoви плaнтaции, зa вceки мeрaклия 200 000 лeвa зa фeрмa - тя дa e гaрaнтa, зa вceки oт 19 дo 79 гoдишeн бeз oбрaзoвaтeлeн и кaкъвтo и дa e цeнз.

32

Анонимен

преди 3 години

На храненото в стаята не му ли викаха "Руум сървиз", който иначе си го има като екстра, ама като си плащаш явно не се разглежда като болничен престой?

31

Не разбраха

преди 3 години

Ли тези с хотелите че ако няма строги мерки има голяма зараза и не ги пускат туристите да влезнат в БГ. Какво като ти работи ресторанта, а нямаш туристи ни в него ни в хотела? Те така и лятото направиха- ореваха че им били строги мерките и туристите не дойдоха защото заразата скочи. После се оплакваха че им се провалил сезона - ами сами си го провалихте. А да ги спасяваме с нашите данъци. Сега пак същото.

fallback