Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Продължават протестите на полицаи заради искане за увеличение на заплатите с 30 процента. В неделя служителите организират поредния национален протест. Той ще е пред сградата на Народното събрание.

Oще по темата

Пред БНР Валентин Попов от Синдикалната федерация на служителите в МВР обясни, че дадените до момента 15% за увеличение на възнагражденията от правителството могат да бъдат база единствено за бъдещи преговори.

"Въпросните 15% биха могли да бъдат една база за преговори, но не и нещо, което да приемем просто ей така. Така че ние продължаваме да считаме това увеличение за недостатъчно. Трябва обаче да добавя, че този протест на 29-и в неделя, вече по време на него не става дума само и просто за едни пари, а и за още нещо - въпрос на отношение към служителите в МВР, въпрос на отношение към нас като синдикална организация, което определено не можем да окачествим като нормално", каза той.

В същото време полицаите настояват за увеличение на заплатите близо до исканите 30%. Ако и след националния протест в неделя не бъде постигната договорка, проявите на недоволство в цялата страна ще продължат.

"В това отношение законът ни дава доста широки възможности, дори и при условията на пандемия - ние ще продължим да си отстояваме позицията по всякакъв начин, който ни позволява законът и, който решим, че в тази доста сложна обстановка е допустим", посочи Валентин Попов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Милиционер

преди 3 години

Няма да се притеснявате пандизчии, скоро на всички ще им бъдат взети телефоните, лаптопите и таблетите.Ще спрете по цял ден да гледате порно и да пишете в интетнет от килиите.Производството на много неща изисква вашия труд и творчество.Успех и на жените ви, които ние поддържаме в настроение, докато вие се ухажвате в централните и следствените.

41

пасарела

преди 3 години

Срам ме е от наглостта на полицайте !! Ама , ако ни ви харесва ,напускайте ,или *** нямате !! Като сте кадърни , ще си намерите работа както всички обикновенни българи , а не на добрата държавна хранилка ! Според мен и тези 15% са ви прекалени !!!!!

40

123

преди 3 години

Куките освен да бият народа и да се подпират друго правят ли? По-добре народа да върши работата на полицията.

fallback