Снимка: БГНЕС
fallback
"Мерките закъсняха безкрайно много, трябваше да бъдат наложени, когато стана ясно, че ще има втора вълна в България". Това коментира пред БНР доц. Иво Инджов, университетски преподавател и експерт по политически комуникации. 
 
Доц. Инджов е на мнение, че трудно ще се спазва карантината, защото много хора са недоволни и добави, че едва ли ще бъде постигнат резултат, "до какъвто бихме искали да доведат по-строгите мерки", защото част от населението ще ги саботира.
 
Той посочи още, че България е една от малкото страни, в които се неглижира заплахата от коронавируса. А причина за това е делегитимираното управление на Бойко Борисов, който доскоро твърдеше, че не е необходимо налагане на по-строги мерки.
Oще по темата
 
По думите на доц. Инджов по време на първата вълна на вируса през пролетта, обществото е имало доверие във властта и въведените от нея противоепидемични мерки, но икономическите мерки не са били адекватни, за да подпомогнат бизнесите:
 
"Сега, при обявяването на втория локдаун, няма нови компенсаторни мерки. Представят се такива, които са в ход, но са от стария набор мерки".
 
Доц. Инджов прогнозира, че ще има протестна вълна при появата на по-високите сметки през зимата.  Допуска обаче, че може и да има отдръпване на хората, да се затворят в частното си пространство и просто да саботират спазването на мерките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

До 23

преди 3 години

,, гладни,, ще са тия, които хвърляха храна през лятото.Господ вижда.Голям грях си натрупаха.

29

Анонимен

преди 3 години

А все още има хора,които бъркат грип с КОВИД. Нищо че причинителят е различен и протича различно.Нали е ,, вирОз,,. Понеже първата му жена се е казвала Пенка, сега всички жени ще нарича ,,Пенка,,.Грип,та грип.

28

Анонимен

преди 3 години

Ами да ги глобяват с по 2000-3000 лева. Да видим кого ще саботират слабо умните. До долния-*** от грип в инфекциозно не лежиш,ама то мозък да имаше поне малко

fallback